Table of Contents Table of Contents
Next Page  526-527 / 568 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 526-527 / 568 Previous Page
Page Background

יערה מור

,

סתיו כהן

: מנחה

מר רמי ניסן

: לקוח

מפעל הבשר ורשת הסופרים של חברת

"

" חצי חינם

הנדסת תעשייה וניהול

ניהול הייצור ושווי מלאי מפעל הבשר ברשת

סופרמרקטים

הבעיות המרכזיות במצב הקיים

במהלך

תהליכי

עיבוד

הבשר

במפעל

ובקצביות

סניפי

לא, הרשת

מתבצע

חישוב

ערך

מלאי

רק אלא , בתהליך

. בסופו

לצורת

התנהלות

ישזו

חסרונות

: רבים

ניתוח ערך המלאי מתבצע בספירה ידנית של כל המוצרים המוגמרים

וחומרי הגלם

קושי בקבלת דו

"

חות ניהוליים עדכניים בזמן אמת

להנהלת מפעל הבשר קיים קושי בקבלת החלטות ניהוליות הקשורות לתהליך ייצור

, הבשר

היות וניהול המלאי מבוסס רק על נתוני תוצ

ג"

חוסר בקרה על תהליכים לא יעילים שגור

מים לבזבוז ואובדן רווחים

דרישות פונקציונליות עיקריות

ממשק

שקילה שיעביר נתונים מהמשקל

,

בכל תחנה

,

למערכת הפרויקט

,

באמצעות

סריקת ברקוד במערכת ע

"

י עובד הייצור

הגדרת תהליכי ייצור שונים הכוללים פעולות

,

, מיקומים

זמנים וכד

'

יכולת דיווחי נתוני ייצור

(

שקילות וכד

' )

על ידי עובדי המפעל

ממשקים מול מערכת

COMAX

הגדרת תכניות לניתוח נתוני מלאי ושוויו

,

כגון תמחיר לפי שיטת

FIFO

התוצר

מערכת מידע הכוללת ניהול מלאי מוצרים

,

, חות" הפקת דו

הגדרת תהליכי ייצור

,

אלגוריתם

חכם לחישוב פחת מוצרים וניהול תמחירי של מוצרים

.

ייחודיות ומקוריות

עדכון נתוני מלאי במערכת באופן מיידי במהלך שלבי עיבוד המוצרים

חישוב ערכי הפחת שאובד בכל תהליך ושמירתו כמלאי מבוזבז במערכת

ייעול תהליכי הייצור באמצעות ניתוחי נתוני הפחת המתועדים בכל שלב

אפיון

מערכת

למפעל

רשת של הבשר

הסופרים

." חינם חצי "

המערכת

מאפשרת

ניהול

תהליכי

ייצור

,

חישוב

ערכי

מלאי

למוצרים

בכל

שלבי

הייצור

והפקת

חות"דו

לוגיסטיים

וכלכליים

.

המערכת

תומכת

בתהליכי

העיבוד

שנעשים

במפעל

וכן הבשר

בסניפי

הרשת

. השונים